Home / Quiz / Daily GK & Current Affairs Quiz : 18 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz : 18 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz

Dear Aspirants we are again backed up with new and most important questions with Daily GK & Current Affairs Quiz. Check Out your performance by solving these questions.

Daily GK & Current Affairs Quiz

1) Which of the following cities is the capital of Argentina?
a) Porto Novo
b) Brussels
c) Buenos Aires
d) Brasilia
2) The Border of USA and Canada is determined by which of the following lines ?
a) 38th Parallel
b) 49th Parallel
c) 17th Parallel
d) 24th Parallel
3) Which of the following Country is known as ‘Land Of Thunderbolt’ ?
a) Nepal
b) Bhutan
c) Ladakh
d) New Zealand
3) Which of the following Country is known as ‘Land Of Thunderbolt’ ?
a) Nepal
b) Bhutan
c) Ladakh
d) New Zealand
4) The first public service commission was established By ?
a) Dufferin
b) Lord Bentinck
c) Robertson
d) Lord Lee
5) Who founded the ‘Deenbandhu Sarvajanik Sabha’ ?
a) Gopal Krishna Gokhale
b) Ambedkar
c) C F Andrews
d) Jyotiba Phule
6) Where is the All India Kisan Sabha formed ?
a) Patna
b) Allahabad
c) Lucknow
d) Banaras
7) What is the term of 12th Five Year Plan ?
a) 2010-2015
b) 2012-2017
c) 2011-2016
d) 2009-2014
8) Who is the writer of the Book ‘Poverty and Un-British Rule In India ?
a) R C Dutt
b) P C Joshi
c) Surendra Nath Banerji
d) Dadabhai Naoroji
9) What is the Primary Cause of Unemployment ?
a) High Population Growth
b) High Birth Rate in Rural Area
c) The Defective Manpower Planning
d) None of the Above
10) What is the full Form of WAN ?
a) Wifi Area Network
b) Wide Area Net
c) Wireless Area Network
d) Whole Area Net
11) Where is the Ratapani Tiger Reserve (RTS) is located ?
a) Madhya Pradesh
b) Sikkim
c) Rajasthan
d) Karnataka
12) Karera Wildlife Sanctuary (KWS) is located in which situated ?
a) Punjab
b) Madhya Pradesh
c) Tamil Nadu
d) Uttar Pradesh
13) The Manas Sanctuary is located in which state ? 
a) Assam
b) Bihar
c) Uttarakhand
d) Tamil Nadu
14) The Famous Bangla book “Agni Vina” is written by ?
a) Rabindranath Tagore
b) Kazi Nazrul Islam
c) Bankim Chandra Chattopadhyay
d) Sarat Chandra Chattopadhyay
15) The Lingraj Temple is situated in which among the following states ?
a) Odisha
b) West Bengal
c) Gujarat
d) Assam
 Answers:
Question No Correct Answer
1. C
2. B
3. B
4. D
5. D
6. C
7. B
8. D
9. C
10. C
11. A
12. B
13. A
14. B
15. A

Click Here For Latest SSC Exam Notification

All the aspirants are requested to connected with SSC Exam Preparation Guide team to get daily General Knowledge and Awareness important questions to for all upcoming SSC Examination

Check More SSC Online Quizzes

Check Also

Indian Polity and Civics Quiz – Special SSC Polity Quiz For CGL, CPO, MTS, CHSL, GD Constable Exam

Indian Polity and Civics Quiz Dear aspirants the staff Selection Commission is held all India …

Daily GK & Current Affairs Quiz : 01 January 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *