Home / Quiz / Daily GK & Current Affairs Quiz : 16 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz : 16 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz

Dear Aspirants here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz for the all SSC Exam Preparation. Checkout the most important Questionnaire for the General Knowledge and Awareness, Current Affairs Quiz.

Daily GK & Current Affairs Quiz

1) Where did the Quit India movement start?
a) Delhi
b) Bombay
c) Pune
d) Nagpur
2) Which pair is matched in the following Correctly ?
a) Chauri Chaura Kand – 1922
b) Dundee March – 1930
c) Cripps Mission – 1942
d) Second round of Round Table Conference – 1932
3) Where was the start of the Ahmadiyya Movement ?
a) Bengal
b) Bihar
c) Uttar Pradesh
d) Punjab
4) Karakoram Highway connects which two of the following countries ?
a) Bharat – Nepal
b) China- Nepal
c) Pakistan – Afghanistan
d) Pakistan – China
5) Warsaw is the capital of which country?
a) Finland
b) Sweden
c) Poland
d) Holland
6) Human Rights Day is observed On ?
a) 10 December
b) 10 October
c) 08 December
d) 10 September
7) 48th Edition of Indian Film Festival Of India Concluded on City ?
a) Goa
b) Delhi
c) Mumbai
d) Pune
8) Which of the following is genetic disease ?
a) Malaria
b) Typhoid
c) Hemofilia
d) Pneumonia
9) Who is formulated the Fiscal Policy in India ?
a) Planning Commission
b) Reserve Bank of India
c) Finance Ministry
d) Securities and Exchange board of India (SEBI)
10) Special Drawings Rights (SDRs) related to Which one of the Following..
a) IMF
b) World Bank
c) RBI
d) WTO
 Answers:
Question No Correct Answer
1. B
2. D
3. D
4. D
5. C
6. A
7. A
8. C
9. C
10. A

Click Here For Latest SSC Exam Notification

The SSC Exam Preparation Guide team is is rendering here the most important questions for all the SSC Examinations to helping in the preparation. So keep visiting here regularly

Check More SSC Online Quizzes

Check Also

Indian Polity and Civics Quiz – Special SSC Polity Quiz For CGL, CPO, MTS, CHSL, GD Constable Exam

Indian Polity and Civics Quiz Dear aspirants the staff Selection Commission is held all India …

Daily GK & Current Affairs Quiz : 01 January 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *