Home / Quiz / Daily GK & Current Affairs Quiz : 15 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz : 15 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz

Here is the today’s Daily GK & Current Affairs Quiz for all upcoming SSC Examinations. Dear aspirants take these General Knowledge and Current affairs Quizzes Online on regularly basis to check your exam preparation level of the exam.

Daily GK & Current Affairs Quiz

1) Which was the first Indian Governor General of Independent India ?
a) Rajendra Prasad
b) C Rajagopalachari
c) Vallabhbhai patel
d) Jawaharlal Nehru
2) By which act was the government ruled by the British from the British crown ?
a) Charter Act Of 1813
b) Act of 1858
c) Council Act of 1861
d) Council Act Of 1892
3) What is closed Economy ?
a) No Financial Services with Other Countries
b) Neither Import Nor Export
c) Import and Export at All over the world
d) None Of the above
4) First Five Year Plan was implemented on…?
a) 1951
b) 1950
c) 1952
d) 1956
5) Which is the world’s largest sweet water lake ?
a) Michigan
b) Baikal
c) Lake Superior
d) Victoria
6) Which of the following countries does not cross the Cancer line ?
a) Bharat
b) Myanmar
c) China
d) Jere
7) Which one of the following is first scorpene-class submarine inducted in Indian Navy ?
a) INS Arihant
b) INS Sindhushastra
c) INS Kalvari
d) INS Arjun
8) Which One of the following state who offers E-Mail IDs in Hindi ?
a) Haryana
b) Rajasthan
c) Uttar Pradesh
d) Kerala
9) Which device is used to measure the wind speed ?
a) Anemometre
b) Altimetre
c) Calorimeter
d) Chronometre
10) What is the chemical Name of Vitamin E ?
a) Tocopherol
b) Calciferol
c) Phylloquinone
d) Biotin
 Answers:
Question No Correct Answer
1. B
2. B
3. A
4. A
5. B
6. D
7. C
8. B
9. A
10. A

Click Here For Latest SSC Exam Notification

The SSC Exam Preparation Guide team is always provide the most important questions for all the SSC Exam to benefiting you for Exam. So keep visiting here regularly

Check More SSC Online Quizzes

Check Also

Indian Polity and Civics Quiz – Special SSC Polity Quiz For CGL, CPO, MTS, CHSL, GD Constable Exam

Indian Polity and Civics Quiz Dear aspirants the staff Selection Commission is held all India …

Daily GK & Current Affairs Quiz : 01 January 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *