Home / Quiz / Daily GK & Current Affairs Quiz : 14 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz : 14 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz

Dear aspirants here we are presenting the most awaited Daily GK & Current Affairs Quiz for the all upcoming Exam Preparation. Here is the Today’s most important questionnaire for all SSC applicants.

Daily GK & Current Affairs Quiz

1) Who founded the “Prarthana Samaj “?
a) Bhagvan Das
b) Keshav Chandra Sen
c) Atmaram Pandurang
d) Ghulam Ahmad
2) Who was the leader of the “Aligarh Muslim Andolan”?
a) Syed Ahmad Kha
b) Nazir Ahmad
c) Raja Ram Mohan Rao
d) Ghulam Ahmad
3) Which one was the First Kisan Andolan is participated by Mahatma Gandhi?
a) Mopla Kisan Andolan
b) Bardoli Kisan Andolan
c) Awadh Kisan Andolan
d) Tebhaga Andolan
4) Which one is the oldest folded Mountain Range in the world”?
a) Aravalli
b) Andes
c) Rockey
d) Himalaya
5) Garbha is Popular Dance of ?
a) Himachal Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Rajasthan
d) Gujarat
6) Sardar Sarovar Project is in which of the following states?
a) Himachal Pradesh
b) Gujarat
c) Haryana
d) Karnataka
7) Which of the following countries is the largest producer of rice ?
a) Japan
b) India
c) Myanmar
d) China
8) What is the minimum age for being a Lok Sabha candidate?
a) 25
b) 30
c) 35
d) 18
9) What is the primary area of Economy in the following??
a) Agricultural sector
b) Service sector
c) Industrial area
d) None of these
10) Who is the Head of the National Development Council??
a) Prime Minister
b) President
c) Chief Minister
d) Finance Minister
11) Which one is Protozoa disease”?
a) Diabetes
b) Hepatitis
c) Hemophilia
d) Malaria
12) The following is a Unit of pressure from?
a) Pascal
b) Kilogram
c) Meter
d) Newton
 Answers:
Question No Correct Answer
1. B
2. A
3. B
4. A
5. D
6. B
7. B
8. A
9. A
10. A
11. D
12. A

Click Here For Latest SSC Exam Notification

The Candidates must be follow these General Knowledge Quizzes on regularly to enhance their knowledge. The SSC Guide Exam preparation team is appreciate your opinion.

Check More SSC GK & Current Affairs Quizzes

Check Also

Indian Polity and Civics Quiz – Special SSC Polity Quiz For CGL, CPO, MTS, CHSL, GD Constable Exam

Indian Polity and Civics Quiz Dear aspirants the staff Selection Commission is held all India …

Daily GK & Current Affairs Quiz : 01 January 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *