Home / Quiz / Daily GK & Current Affairs Quiz : 12 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz : 12 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz

Dear Aspirants here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz for the betterment of exam preparation. Candidates must be follow the these Quizzes regularly and prepare best for the all upcoming Examination. We are dedicated to provide the most Question on the Exam purpose.

Daily GK & Current Affairs Quiz

1) Who is the Father of Economics ?
a) Adam Smith
b) Chanakya
c) Amartya Sen
d) Paul Krugman
2) Who is Regulatory Authority of Repo Rate ?
a) SBI
b) SEBI
c) RBI
d) Finance Minister
3) What is the Full Form Of FRDI Bill ?
a) Foreign Reserve Development Index
b) Financial Resolution and Deposit Insurance
c) Financial Receipt and Deposit Insurance
d) Foreign Remittance and Deposit Index
4) Who is known as the First Law Officer of India ?
a) Law Minister Of India
b) Chief Justice Of India
c) Solicitor General
d) Attorney General
5) Where is Rajaji National Park situated ?
a) Uttar Pradesh
b) Bihar
c) Jammu and Kashmir
d) Uttarkhand
6) The Ranthambore National Park is Located in which State/UT ?
a) Bihar
b) Madhya Pradesh
c) Rajasthan
d) Haryana
7) Who is the first Indian man to win Asian Marathon Championship ?
a) Budhia Singh
b) Major D P Singh
c) Arun Bhardwaj
d) Gopi Thonakal
8) Where is the ASEAN Summit is held in 2017 ?
a) New Delhi
b) Laos
c) Brunei
d) Myanmar
9) Battle of Kannauj is fought between ?
a) Sher Shah Suri and Humayun
b) Ashoka and Akbar
c) Maharana Pratap and Akbar
d) Mohammed Ghori and Prithviraj Chauhan
10) The Third (3rd) Of Panipat fought on…..?
a) 1556
b) 1761
c) 1661
d) 1564
11) Mitochondria is present in it….?
a) Yeast
b) Fungus
c) Bacterium
d) Green Algae
12) Which is the smallest bone of the human body ?
a) Nail
b) Jaw
c) Stepis
d) Nose
13) The Bhimbetka rock shelters is located in which state ?
a) Gujarat
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Jharkhand
14) What is the Chemical Name of Table Salt ?
a) NaHCo3
b) Nacl
c) CaOcl2
d) NaOH
15) What is Fourth State Of Matter ?
a) Solid
b) Liquid
c) Plasma
d) Gas
 Answers
Question No Correct Answer
1. A
2. C
3. B
4. D
5. D
6. C
7. D
8. A
9. A
10. B
11. C
12. C
13. C
14. B
15. C

Click Here For Latest SSC Exam Notification

We appreciate for your valuable opinion just let’s know it by commenting below. The SSC Guide team wish you all the best for all upcoming exams. Prepare Hard, Practice Hard.

More SSC GK & Current Affairs Quizzes

Check Also

Indian Polity and Civics Quiz – Special SSC Polity Quiz For CGL, CPO, MTS, CHSL, GD Constable Exam

Indian Polity and Civics Quiz Dear aspirants the staff Selection Commission is held all India …

Daily GK & Current Affairs Quiz : 01 January 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *