Home / Quiz / Daily GK & Current Affairs Quiz : 29 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz : 29 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz

Here is the today’s Daily GK & Current Affairs Quiz for all Upcoming SSC Examination preparation. We are here providing the regular current affair Question and Answer to betterment of preparation. Take online these questionnaire for evaluation your preparation.

Daily GK & Current Affairs Quiz

1) What was the period of third Five Year Plan ?
a) 1955-1960
b) 1961-1966
c) 1965-1970
d) 1972-1977

2) Article 17 is related to Which topic?
a) Right to Equality Before Law
b) Abolition of Untouchability
c) Right to against Molestation
d) Right to Freedom

3) Where is the Mukteshwar Temple located?
a) Bhuvneshwar
b) Patna
c) Jaipur
d) Ranchi

4) Which of these was conferred by the title of ‘Zari Kalam’ by Akbar?
a) Mohammad Hasain
b) Muhammad Iqbal
c) Muhammad Aurangzeb
d) Mohammed Kashim

5) Where is the Indian Foreign Trade Institute located?
a) Mumbai
b) Bangalore
c) Patna
d) New Delhi

6) Kangaroo is the national animal of which country?
a) USA
b) India
c) Australia
d) New Zealand

7) What is the most commonly found element in Earth’s crust?
a) Iron
b) Soil
c) Oxygen
d) Nitrogen

8) What is the economic development of a country depends on ?
a) Natural Resources
b) Capital Formation
c) Market size
d) All of these

9) Who is the forerunner of the liberalization of the Indian economy?
a) Dr. Bimal Jalan
b) Dr. Manmohan Singh
c) P V Narasimha Rao
d) Amartya Sen

10) Who was the first to estimated national income in India??
a) Bal Gangadhar Tilak
b) Gopal Krishna Gokhale
c) Dadabhai Naoroji
d) Jawahar Nehru

Answers:
Question No Correct Answer
1. B
2. B
3. A
4. A
5. D
6 C
7. C
8. D
9. B
10. C

Click Here For Latest SSC Exam Notification

The SSC Preparation Guide team is providing the most important questionnaire for all the aspirants to boost their knowledge. So all the candidates must be solve these Quiz regularly and aware about the common Question asked in the examinations. Keep in touch for regular updates. 

Check More SSC Online Quizzes

Check Also

Indian Polity and Civics Quiz – Special SSC Polity Quiz For CGL, CPO, MTS, CHSL, GD Constable Exam

Indian Polity and Civics Quiz Dear aspirants the staff Selection Commission is held all India …

Daily GK & Current Affairs Quiz : 01 January 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *