Home / Quiz / Daily GK & Current Affairs Quiz : 28 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz : 28 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz

Now here is the Daily GK & Current Affairs Quiz for all SSC Upcoming Examination for better preparation. Practice hard and achieve your goal. Candidates should solve the following General knowledge and General Study Question answer to evaluate their performance.

Daily GK & Current Affairs Quiz

1) How much money will be printed in India by RBI determining which system
a) Minimum Reserve System
b) Monetary Policy
c) Minimum Balance System
d) Minimum Currency System

2) Who is the job of printing currency notes in India ?
a) State Bank Of India
b) RBI
c) Finance Commission
d) Central Bank Of India

3) Who was the last viceroy of India ?
a) Lord Rippin
b) Lord Mountbatten
c) Lord Curzon
d) Lord Wellesley

4) Which is the smallest Planet in the solar system ?
a) Jupiter
b) Mercury
c) Saturn
d) Venus

5) Who participates in the composition of chromosomes?
a) RNA and Protein
b) DNA and RNA
c) DNA and Protein
d) Protein and Lipids

6) By whom is the signature of a rupee note ?
a) RBI Governor
b) Finance Minister
c) President
d) Finance Secretary

7) Whose chromosome is responsible for gender determination ?
a) Male
b) Female
c) Male and Female Both
d) None of these

8) Who was the India’s first woman president ?
a) Vasundhra Raje
b) Pratibha Patil
c) Sarojini Naidu
d) Meera Kumari

9) Under which article of Indian Constitution the Right to Equality Before law is described ?
a) Article 13
b) Article 14
c) Article 15
d) Article 16

10) “Tarnetar Mela” is the famous fair of which state ?
a) Gujarat
b) Maharashtra
c) Madhya Pradesh
d) Rajasthan

Answers:
Question No Correct Answer
1. A
2. B
3. B
4. B
5. C
6. D
7. A
8. B
9. B
10. A

Click Here For Latest SSC Exam Notification

The SSC Preparation Guide team is always render the most important questionnaire for the SSC Examination. Candidates put their comment in below discuss box. We appreciate your opinion. 

Check More SSC Online Quizzes

Check Also

Indian Polity and Civics Quiz – Special SSC Polity Quiz For CGL, CPO, MTS, CHSL, GD Constable Exam

Indian Polity and Civics Quiz Dear aspirants the staff Selection Commission is held all India …

Daily GK & Current Affairs Quiz : 01 January 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *