Home / Quiz / Daily GK & Current Affairs Quiz : 26 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz : 26 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz

Dear Aspirants here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz with most important question & answer. Take a SSC Online GK and GS Quiz and evaluate your performance. We are dedicated to provide the better and comprehensive study materials regularly.

Daily GK & Current Affairs Quiz

1) Who created the Doctrine of Passive Resistance ?
a) Bipin Chandra Pal
b) Arvind Ghosh
c) Lokmanya Tilak
d) Mahatma Gandhi
2) Where did the “Danda Fauj” be formed?
a) Maharashtra
b) Punjab
c) Bengal
d) North West Marginal Territory
3) Who was the father of Atmasamman movement?
a) Bhimrao Ambedkar
b) Ramaswamy Naikar
c) Jyotiba Phule
d) Narayan Guru
4) Which of the following is not Rabi crop ?
a) Rice
b) Wheat
c) Barley
d) Peas
5) Suez canal Joins the…..?
a) Red Sea and The Mediterranean Sea
b) Red Sea and The Arabian Sea
c) The Arabian Sea and The Mediterranean Sea
d) None Of These
6) Which of the following countries does not have a maritime boundary?
a) Laos
b) Luxembourg
c) Botswana
d) Ethiopia
7) Which city is said to be the Economic Capital of India ?
a) Mumbai
b) Delhi
c) Bangalore
d) Patna
8) In Which is the third sector of economics ?
a) Service Sector
b) Science Sector
c) Primary Sector
d) Agriculture Sector
9) Who is the body’s largest gland ?
a) Salivary Gland
b) Thyroid Gland
c) Liver Gland
d) Stomach Gland
10) Who discovered the Harappan civilization ?
a) Dyaram Sahani
b) Rakhaldas Banerjee
c) M. S. Vatas
d) None of these
Answers:
Question No Correct Answer
1. B
2. B
3. B
4. A
5. A
6. D
7. A
8. A
9. C
10. A

Click Here For Latest SSC Exam Notification

All the aspirants must be connected with SSC Preparation Guide team to get latest important SSC Quiz based on the current exam scenario. candidates must be solved these quizzes regularly to get boost your score in main examination

Check More SSC Online Quizzes

Check Also

Indian Polity and Civics Quiz – Special SSC Polity Quiz For CGL, CPO, MTS, CHSL, GD Constable Exam

Indian Polity and Civics Quiz Dear aspirants the staff Selection Commission is held all India …

Daily GK & Current Affairs Quiz : 01 January 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *