Home / Quiz / Daily GK & Current Affairs Quiz : 25 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz : 25 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz

Here is the most important and valuable questionnaire for all upcoming SSC Examination. Candidates are requested to take these Daily GK & Current Affairs Quiz to evaluate your daily performance. These Question is based on the current dynamic examination scenario.

Daily GK & Current Affairs Quiz

1) What is the major plant in our country?
a) Autumn forest
b) Rain forest
c) Thorny bushes
d) Savanna
2) Jamshedpur is on the banks of which river?
a) Mahanadi
b) Godavari
c) Ganga
d) Subarnarekha
3) Against the Jallianwala Bagh massacre, who returned the knighthood(Sir) title to the British government?
a) Mahatma Gandhi
b) Dadabhai Nauroji
c) Ravindranath Tagore
d) Zinna
4) Who was famous in the name of “Lokhitwadi”?
a) Ranade
b) Gopalkrishan Gokhale
c) Gopalhari Deshmukh
d) K. T. Telang
5) Who is the Deputy Chairman of Planing Commission ?
a) Finance Minister
b) The Rank of a Cabinet Minister
c) Vice President
d) Chief Minister of any State
6) The Rolling Plan of FYP was plan for
a) One Year
b) Two Year
c) Three Year
d) Five Year
7) The Battle of Wandiwash was at 
a) 1760
b) 1763
c) 1860
d) 1857
8) Who was the founder of Gahadavala Dynasty ?
a) Jayachandra
b) Chandradev
c) Chandragupt
d) Samudragupta
9) The Famous Mahabalipuram Temple is located at…..?
a) Tamil Nadu
b) Karnataka
c) Kerala
d) West Bengal
10) The Tarapur Nuclear power reactors is located at ?
a) Tamil Nadu
b) Karnataka
c) Uttar Pradesh
d) Maharashtra
Answers:
Question No Correct Answer
1. A
2. D
3. C
4. C
5. B
6. B
7. A
8. B
9. A
10. D

Click Here For Latest SSC Exam Notification

The SSC Preparation Guide team to is render the most important questionnaire for all the aspirants to betterment of their preparation. We appreciate your opinion. Kindly share your thoughts in below comment box.

Check More SSC Online Quizzes

Check Also

Indian Polity and Civics Quiz – Special SSC Polity Quiz For CGL, CPO, MTS, CHSL, GD Constable Exam

Indian Polity and Civics Quiz Dear aspirants the staff Selection Commission is held all India …

Daily GK & Current Affairs Quiz : 01 January 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *