Home / Quiz / Daily GK & Current Affairs Quiz : 21 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz : 21 December 2017

Daily GK & Current Affairs Quiz

Dear aspirants here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz for practice Online. Now we are providing the most important and beneficial questionnaire for all upcoming SSC Examinations.

Daily GK & Current Affairs Quiz

1) Where did the “Swadeshi movement” first start ?
a) At the Time of Quit India Movement
b) At the time of the movement against the partition of Bengal
c) At the Time of Non Corportaion Movemnet
d) At the Time of Civil Disobedience Movement
2) Under which plan did British government announce the leave to India and partition of India?
a) Mountbatten Plan
b) Veval Plan
c) Cabinet Mission Plan
d) Cripps Mission Plan
3) Where is the Head office of India’s weather map ?
a) Agra
b) Pune
c) Delhi
d) Shimla
4) Tropical cyclones occur in India ?
a) From the Arabian Sea
b) From Bay of Bengal
c) From Indian Ocean
d) From All of the Above
5) EL Nino winds Flows from 
a) From North to South in North Pole
b) From South to North in North Pole
c) From North to South in South Pole
d) From South to North in North Pole
6) Where is the Famous Mahabalipuram Temple located?
a) Andhra Pradesh
b) Karnataka
c) Kerala
d) Tamil Nadu
7) Where is Kamakhya Temple located ?
a) Manipur
b) West Bengal
c) Assam
d) Bihar
8) Where is the Headquarter of International Monetary Fund (IMF) ?
a) Washington
b) Peris
c) Zeneva
d) Austria
9) Pravasi Bharatiya Divas is celebrated ?
a) 09 January
b) 19 Jauary
c) 09 February
d) 09 November
10) Who built the stupa of Sanchi ?
a) Shibaji
b) Ashoka
c) Ghanand
d) Akbar
Answers:
Question No Correct Answer
1. B
2. A
3. B
4. B
5. C
6. D
7. C
8. A
9. A
10. B

Click Here For Latest SSC Exam Notification

The SSC Exam Preparation Guide team to is providing regular General Knowledge and General Study Questionnaire for the betterment of your exam preparation. Your suggestion is utmost. 

Check More SSC Online Quizzes

Check Also

Indian Polity and Civics Quiz – Special SSC Polity Quiz For CGL, CPO, MTS, CHSL, GD Constable Exam

Indian Polity and Civics Quiz Dear aspirants the staff Selection Commission is held all India …

Daily GK & Current Affairs Quiz : 01 January 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Here is the Today’s Daily GK & Current Affairs Quiz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *